preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Radni posjet našičkih srednjoškolaca i volontera udruge Otvoreno srce Općoj županijskoj bolnici u Našicama

Autor: Anđelko Cvijetović, 13. 3. 2020.

Svrha posjete bila je edukacija o kvaliteti i načinu higijene ruku i tijela u javnim ustanovama, redovnoj i izvanrednoj situaciji posebno u današnjem trenutku epidemije Corona virusom. Aktualnu temu  učenici razvijaju u projektu Građanin pod nazivom „Osobna  higijena, higijena u javnim ustanovama i virusi“

Učenici 3. b razreda opće gimnazije Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice, od kojih  je nekolicina volontera u ŠVK Otvoreno srce i njihov mentor u projektu Anđelko Cvijetović, prof., koji sudjeluju u projektu Građanin, dana 12. ožujka posjetili su Opću županijsku bolnicu Našice.

Projekt Građanin provodimo u sklopu nastavnih predmeta Građanski odgoj i obrazovanje i Sociologija. Svrha posjete edukacija je učenika u projektu od predstavnika Mikrobiološkog odjela Opće županijske bolnice Našice te uputama kako nastaviti s projektom Građanin i temom Higijena u javnim ustanovama i virusi.

Učenike je  dočekala i pozdravila Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo: Zvjezdana Gvozdanović, mag. med. techn., a kroz interaktivnu radionicu educirala Medicinska sestra za intrahospitalne infekcije Valentina Barić, bacc. med. Techn.

Kako se boriti s infekcijama i što su to bakterije i virusi. Riječ je o mikroorganizmima nevidljivima ljudskom oku, no sveprisutnima, čijeg postojanja postajemo naročito svjesni u hladnijem djelu godine. No, razvojem cjepiva, otkrićem antibiotika i odgovarajućom prevencijom, zarazne bolesti uzrokovane ovim mikroorganizmima nalaze se pod kontrolom.  Prevencija je pola liječenja. Općenite mjere prevencije jednake su za bakterijske i virusne infekcije jer se ovim mjerama minimizira broj mikroorganizama u okolini.

Higijena je ključna – redovito pranje ruku tekućim sapunom i dezinfekcija površina smanjuje mogućnost infekcije. Saznali smo i o dezinficijensu za ruke i nivoima higijenskog standarda u prostorima bolnice te pacijenata i stručnog medicinskog osoblja. Naše edukacije za širi broj učenika ostvarivat ćemo tijekom narednih tjedana u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice.

Puno informacija smo doznali, a ponešto smo si i osvijestili s konkretnim vježbama i uvidom kako posebnim aparatima vidjeti stanje higijenskih uvjeta u prostorima u kojima se boravi.
DokumentiTražilica
Termini informacija
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

Online čitaonica

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / www.ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju