preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Radni posjet našičkih srednjoškolaca Policijskoj postaji u Našicama

Autor: Anđelko Cvijetović, 13. 3. 2020.

Svrha posjete bilo je upoznati policijske službenike s projektom Građanin i temom pod nazivom „Uspornici prometa i kultura življenja“

Profesor Anđelko Cvijetović i nekolicina učenika 3. b razreda opće gimnazije Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice, koji sudjeluju u projektu Građanin, dana 12. ožujka posjetili su Policijsku postaju Našice.

Projekt Građanin se provodi u sklopu nastavnih predmeta Građanski odgoj i obrazovanje i Sociologija. Svrha posjete bilo je upoznati policijske službenike s projektom Građanin i temom pod nazivom Uspornici prometa i kultura življenja. Uspornici prometa u upotrebi su već dugi niz godina, a služe za usporavanje prometa i odvraćanje nesavjesnih vozača od brze vožnje na dijelovima ceste gdje bi brza vožnja mogla biti izrazito opasna za pješake i ostale  sudionike prometa. Svrha obrađene teme je istražiti pozitivne i negativne strane uspornika u prometu, kako za sigurnost i zdravlje građana tako i samih vozila.

Nakon upoznavanja s projektom, policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske Darko Ćorković i policijski službenik za prevenciju i sigurnost u cestovnom prometu Policijske postaje Našice Livio Stošić, prisutne su upoznali s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Pravilnikom o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cesti koji određuju tehničke uvjete postavljanja uspornika prometa te da je projekt kompatibilan s preventivnim projektom Sigurnost u cestovnom prometu Policijska uprava osječko-baranjska, koji se provodi s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu. Također su učenici saznali kamo se obratiti u daljnjem istraživanju npr. Hrvatske autoceste, Stanica za tehnički pregled vozila Našice, Općoj županijskoj bolnici Našice za segment utjecaja na zdravlje srčanih bolesnika.

 
DokumentiTražilica
Termini informacija
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

Online čitaonica

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / www.ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju