preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Posjet Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u Našicama

Autor: Tanja Horvat, 8. 1. 2020.

U okviru predmeta Osnove ekonomije i nastavne cjeline Nezaposlenost, održana je izvanučionička nastava za učenike četvrtih razreda ekonomske škole. Posjetili su Hrvatski zavod za zapošljavanje Našice, gdje ih je stručna savjetnica, gđa. Vesna Dudjak upoznala sa uslugama koje nudi HZZ. Saznali su kako se upisati u evidenciju nezaposlenih, kako koristiti najveći oglasnik tržišta rada te kako planirati razvoj karijere on-line alatima. U razgovoru sa gđom. Vesnom Dudjak, učenici su najveće zanimanje pokazali za inozemno tržište rada, mjere i poticaje za samozapošljavanje te kako se pripremiti za razgovor s poslodavcem. Kao budući zaposlenici, upoznali su se sa mjerama aktivne politike zapošljavanja pri čemu je savjetnica naglasila obvezu nužnog aktivnog traženja posla.

Zbog ograničenog prostora i učestale frekvencije klijenata, nije bilo moguće održati radionicu i predavanje u prostorijama Zavoda te je isto održano u prostoru škole. Predstavnik Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Osijek, Danijel Mišura održao je predavanje i radionicu pri čemu je demonstrirao način korištenja usluga zavoda za zapošljavanje i internetskih portala uz posebno težište na isticanju njihove uloge u transparentnosti rada.

Naglasio je nužnost cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja razvoju karijere s ciljem povećanja konkurentnosti radne snage na lokalnom tržištu. Nakon toga su učenici, koristeći internetske portale, popunjavali upitnik interesa i kompetencija čime su dobili određene povratne informacije o odabiru svog budućeg zanimanja. Ovakav oblik nastave im se svidio jer su mogli spoznati primjenu onoga o čemu su ranije učili.

                          Tanja Horvat, prof. mentor

 

 

 
DokumentiTražilica
Termini informacija
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

Online čitaonica

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / www.ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju