preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Aktivnosti u vrijeme učenja na daljinu u dijelu šk. god. 2019./2020. u nastavi Latinskog jezika i društvenih znanosti kroz rad školskog volonterskog kluba Otvoreno srce

Autor: Anđelko Cvijetović, 16. 6. 2020.

U segmentu doživljajne pedagogije, a što smo planirali ostvariti tijekom Dana otvorenih vrata škole i za Dan škole, priredili smo sljedeće sadržaje:

  1. Izrada voštanih pločica i svitaka „ TABULAE CERATAE“  te postavljanje izložbe u holu, kakva se već nalazi u učionici br. 9; koordinatori izložbe učenici su 2. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije; Dorijan Sokol, Mia Jurekić, Valentina Bogati.
  2. Slaganje Rubikove kocke, edukacija zainteresiranih učenica/ka u svladavanju osnovnih algoritama prilikom slaganja različitih tipova Rubikovih kocki; gosti voditelji udruge Speedcubing Hrvatska; David Vujasić i Dominik Vidaković.
  3. „Socijalno poduzetništvo – izrada suvenirskih sapuna“; edukatori gosti iz udruge za autizam „Plavo srce“ Varaždin; Smiljan Jović, Marin Jović, Gracia Petek.
  4. „Satirikon“ intelektualna avantura učenice Helene Neziraj iz 3. razreda pomoćni  kuhar-slastičar i razrednika Anđelka Cvijetovića s Tarikom Filipovićem, hrvatskim glumcem i voditeljem. Predviđeno gostovanje Tarika Filipovića u našoj srednjoj školi.

Za sve aktivnosti predvidjeli smo suradnju s osobama sa sindromom Down u našoj lokalnoj zajednici, kao i za sve učenike s invaliditetom te suradnju s našim volonterima Školskog volonterskog kluba i udruge „Otvoreno srce“. Voditelji su: Stanislav Vinković, Antonela Glušac, Ana Mirković, Željka Horvat, Kristina Knežević, Nikolina Pavlović.

Uslijed pandemije koja je zahvatila cijeli svijet naše djelovanje preoblikovalo se u metodu poučavanja na daljinu te smo ostvarili sljedeće:

1. Učenici izrađuju tabulae ceratae i svitke te virtualno dostavljaju na uvid. 

2. Nekolicina naših učenika bavi se slaganjem Rubikovih kocki, a mi smo se malo poigrali u našoj učionici.

3. Kako nismo mogli održati radionicu izrade sapuna, udruga Plavo srce iz Varaždina nam je napravila i poslala stotinjak sapuna s logom udruge. Budući da smo htjeli doprinijeti lokalnoj zajednici u ova vremena izvanrednih mjera, inicirali smo, nakon višekratnih dobronamjernih sugestija komunalnom poduzeću grada, čišćenje otočića, užeg okoliša i jezera u velikom parku. Ljudstvo koje se okupilo na kraju akcije dobilo je simbolični znak pažnje – sapun.

Također smo ideju o suvenirskom sapunu ponudili gradu Našice, da eventualno Grad osmisli svoj logo koji bi aplicirali na suvenirski sapun, a isti bi se mogao prigodno darivati ili priložiti u donacijskim paketićima potrebitima i slično.

4. U korespondencijama s Tarikom Filipovićem, koje traju već dvije godine, s Helenom smo ušli u jedan posebno zanimljiv svijet mašte i istraživalačkog rada, svijet pjesme, plesa, poučavanja koristeći kvizove itd. U prilogu je tekst Tarika Filipovića, nakon što je spomenuo, po treći puta, Helenu u Kvizu „Tko želi biti milijunaš?“

Dragi Anđelko, drago mi je da sam unio malo veselja u Helenin život, a nadam se da ćemo uskoro imati priliku družiti se...veliki pozdrav svima

 

5. Kao udruga „Otvoreno srce“, 9. lipnja gostovali smo na prvoj konferenciji projekta "Nauči me i uspjet ću!"  udruge Jaglac iz Orahovice, u projektu koji traje dvije godine s ciljem pružanja mogućnosti poludnevnog boravka za 55 osoba s posebnim potrebama. U projektu su članovi udruga iz Slatine i Požege, tj. iz županije Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Osječko-baranjske.

Od srca hvala predstavnicima Jaglaca što su omogućili našim članovima inkluziju i socijalizaciju kroz pet radnih dana tjedno. Nadamo se da će i naš trud jednog dana dobiti pažnju u gradu Našicama.

Izvješće podnosi: učitelj Anđelko Cvijetović

 Našice, 10. lipnja 2020.
Tražilica
Termini informacija
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

Online čitaonica

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / www.ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju