preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Međunarodni projekt „Osvješćivanje odgovornih i rizičnih ponašanja u prometu & Sudionici u prevenciji nepoželjnih oblika ponašanja u prometu“

Autor: Mirela Rukavina-Sabo, 28. 5. 2020.

Učenici 1. a i 2. b razreda opće gimnazije Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice uz voditeljicu projekta prof. Mirelu Rukavina-Sabo sudjeluju na međunarodnom natjecanju s ciljem osvješćivanja odgovornih i rizičnih ponašanja pješaka u prometu kao i upoznavanja sudionika u prevenciji nepoželjnih oblika ponašanja u prometu. Naziv projekta je "Your Ideas Your Initiatives 2020: Road Safety Actions for a Better Environment".

Projekt je lansirao Renault i odabrao je našu školu kako bi predstavljala Hrvatsku u ovom međunarodnom projektu. Do sada su u projektu sudjelovale 32 države. Cilj ovog projekta je smanjenje broja stradalih pješaka na cestama. Naš projekt je usmjeren na osvješćivanje odgovornih i neodgovornih oblika ponašanja mladih u svakodnevici posebice na putu do škole te na prevenciju rizičnih ponašanja.

Kako se  projekt odvijao tijekom nastave na daljinu, učenici su u cilju realizacije projekta koristili i niz digitalnih alata (coggle it, bubbl.us, padlet, quizzes, arranging digital posters, popplet, kahoot quizzes, adobe sparkquizletprezi) pomoću kojih su izrađivali video materijale, prezentacije o poželjnim i nepoželjnim ponašanjima pješaka, web postere sa snažnim sloganima, digitalne stripove, umne mape, osmišljavali kvizove, upitnike, ankete, kreativno pristupali idejnim rješenjima stvarajući plakate te crtajući stripove i crteže.

Tijekom realizacije projekta aktivno se uključila i Policijska uprava osječko-baranjska i to Odjel prevencije. Dipl. ing. Darko Ćorković, glavni policijski inspektor, održao je niz predavanja putem Zooma u kojima je govorio o Sigurnosti u cestovnom prometu, prometnoj kulturi te pješacima u prometu. Učenici Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice mogli su i na ovaj način proširiti svoje spoznaje o odgovornom ponašanju pješaka, a vjerujemo kako će u budućnosti moći i predvidjeti određene opasnosti kao i spriječiti ih.  Dugogodišnji predavač u autoškoli gosp. Danko Trošić ustupio nam je isto tako niz materijala na korištenje.

Najbolje tri škole u ovom međunarodnom projektu mogu osvojiti laptop-e za školu, a osim kreativnosti u provođenju projekta vrednuje se i utjecaj projektnih aktivnosti na lokalnu zajednicu.

Zahvaljujem gospođi Sandri Macedo,  projektnoj savjetnici  sa Sveučilišta u Barceloni na beskrajnoj strpljivosti i dobronamjernim savjetima.

Zahvaljujem svim učenicima na uspješnoj realizaciji projekta, a sve nas posebno raduje činjenica da ćemo se u novu školsku godini vratiti u matičnu zgradu škole krećući se novim nogostupima nakon rekonstrukcije Školske, Cesarčeve i Radićeve ulice!

prof. Mirela Rukavina-Sabo

https://padlet.com/mirelarukavinasabo/gdn5lugavw3hoj9w
Tražilica
Termini informacija
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

Online čitaonica

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / www.ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju