preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt „Biti bolji“

Autor: Ljiljana Kasapović, 16. 3. 2020.

U višenamjenskoj dvorani naše škole održano je predavanje na temu „Biti bolji“ Nikole Kapraljevića, bivšeg učenika škole. Nikola je zaposlenik tvrtke „Infinum“ jedne od najuspješnijih hrvatskih tvrtki koja danas zapošljava preko 270 radnika, a bavi se dizajnom i razvojem brojnih web i mobilnih aplikacija.

Projekt „Biti bolji“ prije 7 godina pokrenuo je osnivač i urednik časopisa „Poduzetnik“ Vladimir Mihajlović, a sa Srednjom školom Isidora Kršnjavoga surađuju od samih početaka. Na poziv koordinatorice projekta za našu školu, prof. Ljiljane Kasapović, nekoliko puta godišnje predstave uspješne poduzetnike učenicima ekonomske škole.

“Želimo svoje učenike povezati s gospodarstvom, razvijati im poduzetničke kompetencije, poduzetnički duh, inovativnost i kreativnost u poslovanju. Cilj nam je povezati se s gospodarstvenicima našičkog kraja koji će svoja stečena iskustva prenijeti mladim generacijama.” – rekao je ravnatelj Željko Filjak.

Vladimir Mihajlović naglasio je kako i dalje planiraju surađivati s našičkom srednjom školom.

“Osnovali smo i udrugu „Biti bolji“ s kojom smo prošli na natječaju Ministarstva demografije i obitelji te ćemo ove godine provesti 5 aktivnosti u kojima će biti uključena i našička Srednja škola. Mentorirat ćemo deset talentiranih učenika koji će otputovati u brodogradilište Tehnomont u Puli gdje će učenici vidjeti kao se proizvode brodovi i gdje će se održati brojna predavanje i radionice.” – rekao je Vladimir Mihajlović.

Partner u projektu je i Nexe grupa iz koje naglašavaju kako se sam proces rada promijenio. Prije deset godina radni proces u proizvodnoj tvornici kao što je Našicecement je izgledao sasvim drugačije, a danas imaju izuzetno visok stupanj robotike i primijene robota u proizvodnji. Kao partner u projektu žele mladim ljudima pokazati današnji način rada te promovirati ona zanimanja koja im osiguravaju zapošljivost.

„Danas smo ovdje izuzetno ponosni kao partner koji podržava projekt „Biti bolji“. Želja nam je produbiti suradnju s obrazovnim institucijama u Našicama te kroz ovaj projekt animirati mlade da biraju ona zanimanja koja su nama u radnom procesu deficitarna. Želja nam je napraviti suradnju sa školama i u pogledu dualnog obrazovanja kako bi mladima omogućili praksu jer danas nedostaje praktična primjena onoga što oni u teoriji, u znanju koje dobiju u školi, ne mogu primijeniti u radu te izlaze iz obrazovnog procesa potpuno nespremni za tržište rada. Želja nam je u suradnji sa Srednjom školom napraviti iskorak i prema Osnovnim školama, promovirati ona zanimanja koja su nama deficitarna, kako bi mladi završetkom obrazovanja osnovne škole, birali zanimanja koja im osiguravaju zapošljivost.” – rekla je Marija Felkel, zaposlenica Nexe grupe, savjetnica uprave za organizacijski razvoj i ljudske resurse.

*vijest i slike preuzete s www.nasice.com
Tražilica
Termini informacija
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

Online čitaonica

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / www.ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju