preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Edukacijske radionice o osnovama poduzetništva

Autor: Tanja Horvat, 10. 1. 2020.

Na poticaj Centra za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice (CLIP) te voditeljice Emilije Malovčak i koordinatorice Marije Knežević (nekadašnjih učenica ekonomske škole), uključili smo se u projekt o poduzetništvu u okviru kojega su, tijekom studenoga i prosinca 2019., u prostorijama naše škole održane edukacijske radionice o osnovama poduzetništva u koje su bili uključeni učenici četvrtog razreda poljoprivredne struke, učenici svih razreda ekonomske škole te njihovi profesori.

Naziv projekta je ''D.O.N.A.U. - Dalj, Osijek, Našice aktivacijom do uspjeha'', a jedna od projektnih aktivnosti je edukacija o poduzetništvu za učenike srednjih škola. Završetak projektnih aktivnosti planiran je krajem rujna 2020. godine. Voditeljica je  gđa. Ivana Šimleša-Vondrak iz Centra za poduzetništvo Osijek, a projekt se financira sredstvima Europske unije. Centar za poduzetništvo Osijek osnovan je 1997. godine kao udruga građana i jedan je od prvih poduzetničkih centara u Republici Hrvatskoj čiji su osnivači poduzetnici i predstavnici akademske zajednice.

Cilj projekta je promocija poduzetništva putem edukacija, savjetovanja i informiranja. Edukacijske radionice koje su održane u našoj školi bile su:

1. Poduzetnička igra

2. Poduzetničke osobine i vještine

3. Identificiranje poslovne prilike i njezina razrada

4. Kako započeti vlastiti posao - pravni oblici, financije, poslovno planiranje

5. Marketing poduzetnika početnika.

Učenici su se rado odazvali i aktivno sudjelovali u edukacijskim radionicama te pokazali posjedovanje određenih stručna znanja i vještina. Ishod edukacije je ostvaren jer su učenici naučili kako pokrenuti vlastiti posao te kako aktivno djelovati na tržištu rada.

Budući da su s ovakvim oblicima rada učenici bili vrlo zadovoljni, zaključili smo kako ćemo s aktivnostima na projektu nastaviti i dalje kao i suradnju naše škole s Centrom za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice i Centrom za poduzetništvo Osijek.

                       Tanja Horvat, prof. mentor 

 

 

 

 

 

 
Tražilica
Termini informacija
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

Online čitaonica

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / www.ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju